PhD: Tang i grisefoder

Kan tang bruges som en alternativ ingrediens i foder til grise? Det kan man blive meget klogere på, når PhD studerende Marleen van der Heide forsvarer sin PhD afhandling med titlen Seaweeds, insects and blue mussel in sustainable monogastric nutrition – novel feedstuffs as nutritional and functional feed ingredients.

Marleen har i sin PhD undersøgt mulighederne for at supplere konventionelt dyrefoder til grise og høns med alternative proteinkilder som tang, insekter og blåmuslinger. Hun har både undersøgt værdien af det alternative foder som proteinkilde, men også set på, om det havde effekt som såkaldt functional feed eller kosttilskud og fx påvirkede dyrenes tarmsundhed.

PhD forsvaret foregår online på platformen Zoom tirsdag d. 29 juni 2021 klokken 12:00. Du kan lytte med her: https://aarhusuniversity.zoom.us/j/64218552079

PhD forsvaret foregår på engelsk.

Marleen van der Heides hovedvejleder har været associate professor Jan Værum Nørgaard, Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet, og medvejlederne associate professor Ricarda Margarete Engberg, Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet samt associate professor Marianne Hammershøj, Institut for Fødevarer – fødevarekemi og -teknologi, Aarhus Universitet.

Bedømmelseskomiteen består af: .

  • Senior Researcher Alfons Jansman, Animal Nutrition, Wageningen University, The Netherlands
  • Professor Damian Józefiak, Department of Animal Nutrition and Feed Management, Poznań University of Life Sciences, Poland
  • Senior Researcher Stig Purup (chair), Department of Animal Science, Aarhus University, Denmark

Læs mere om Marleens PhD forsvar her.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s