Kreativiteten blomstrer hos Kerteminde Maritime Havhaver og Havhaven har fået endnu en have. Denne gang på land!
Idéen med haven er, at eksperimentere med tang i forbindelse med dyrkning af afgrøder.
I år er der dyrket kartofler i tang, – og for at kunne sammenligne, er der også dyrket kartofler i jord uden gødning samt jord gødet med hestemøg.
Kerteminde Maritime Havhaver hentede et stort læs opskyllet tang fra stranden, og lagde det i kolonihaven, hvor det fik lov til at ligge lidt, så salt kunne regne af. Derefter blev Sahva kartofler lagt i rækker direkte på jorden og dækket med tang. Samtidig blev Sahva kartofler lagt i ugødet og gødet jord på traditionel vis.
Midt i juli var Kerteminde Maritime Havhaver forsamlet til kartoffelsmagning, og tangkartoflerne var klare vindere. De gav det bedste udbytte, og pålidelig kilde oplyser, at de også smagte bedst 🙂
Næste år udvider Kerteminde Maritime Havhaver konceptet med dyrkning i tang til at omfatte flere afgrøder.
Gode tangkartofler bør skylles ned med gode tangøl, og i Kerteminde er der blevet eksperimenteret med ølbrygning og tang og udviklet en KMH Tangøl. Kerteminde Maritime Havhaver har anvendt søsalat og sukkertang, og det har resulteret i to gode bryg, – en UlvaIPA og en TangStout. Der blev kun lavet 50 liter af hver slags i første runde, men der har været stor interesse, – så Kerteminde Maritime Havhaver har planlægger at gentage succesen snart.
