Tangkartofler og tangøl

Kreativiteten blomstrer hos Kerteminde Maritime Havhaver og Havhaven har fået endnu en have. Denne gang på land!

Idéen med haven er, at eksperimentere med tang i forbindelse med dyrkning af afgrøder.

I år er der dyrket kartofler i tang, – og for at kunne sammenligne, er der også dyrket kartofler i jord uden gødning samt jord gødet med hestemøg.

Kerteminde Maritime Havhaver hentede et stort læs opskyllet tang fra stranden, og lagde det i kolonihaven, hvor det fik lov til at ligge lidt, så salt kunne regne af. Derefter blev Sahva kartofler lagt i rækker direkte på jorden og dækket med tang. Samtidig blev Sahva kartofler lagt i ugødet og gødet jord på traditionel vis.

Midt i juli var Kerteminde Maritime Havhaver forsamlet til kartoffelsmagning, og tangkartoflerne var klare vindere. De gav det bedste udbytte, og pålidelig kilde oplyser, at de også smagte bedst 🙂

Næste år udvider Kerteminde Maritime Havhaver konceptet med dyrkning i tang til at omfatte flere afgrøder.

Gode tangkartofler bør skylles ned med gode tangøl, og i Kerteminde er der blevet eksperimenteret med ølbrygning og tang og udviklet en KMH Tangøl. Kerteminde Maritime Havhaver har anvendt søsalat og sukkertang, og det har resulteret i to gode bryg, – en UlvaIPA og en TangStout. Der blev kun lavet 50 liter af hver slags i første runde, men der har været stor interesse, – så Kerteminde Maritime Havhaver har planlægger at gentage succesen snart.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s