Ph.d. i dyrkning af søl

Hvis man vil vide noget om rødalgen søl, er Peter Schmedes den rigtige at kontakte. Han har nemlig netop afsluttet sit ph.d projekt hos Dansk Skaldyrcenter DTU Aqua, som også er en del af Tang.nu. Projektet handler om udvikling af metoder til dyrkning af søl, som er en kommercielt interessant art, der er stigende efterspørgsel på. Søl er en af de arter, man kan bruge til at tilføre maden smag af umami, og arten kaldes nogen gange for havets bacon.

Peter har undersøgt væksten af søl dyrket på forskellige metoder og forskellige steder i danske farvande. Du kan læse mere om Peters arbejde her.

Peter Schmedes og Mette Møller Nielsen fra Dansk Skaldyrcenter DTU Aqua har også lavet en vejledning til, hvordan man dyrker søl. Den kan findes her.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s