Stor succes med dyrkning af søl

I TANG.nu projektet undersøger vi blandt andet, hvordan man kan optimere dyrkningsmetoder til rødalgen søl (Palmaria palmata).

Peter Schmedes fra DTU AQUA har som en del af sin Ph.d. udviklet og testet nye podnings-metoder i land-baserede klækkerier til at pode vækstsubstrater, såsom liner og net. Liner og net podet med søl blev hængt ud på en håndfuld mindre opdræts-anlæg i de indre danske farvande i efteråret 2019.

Nu nærmer høsten sig, og vi er spændte på, om vi kommer til at sætte europæisk rekord i udbyttet af søl (kg per meter) –  det bliver i hvert fald til en nordisk rekord. Efter det solrige forårsvejr så høsten af søl nemlig yderst lovende ud allerede i april måned, hvor dyrkningssubstraterne havde 0,9 – 1,1 kg (friskvægt) søl per meter. Så de nye podnings-metoder virker over al forventning. 

Søl dyrket i Rørvig

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s