Sukkertang i maritime nyttehaver

I november 2019 afholdte Havhøst det tredje netværksmøde for maritime nyttehaver. Repræsentanter fra otte veletablerede, og fem nyetablerede haver, mødtes hos Kerteminde Maritime Haver til en hel dags fremragende netværksarbejde. Dagens tema var dyrkning af tang, og det blev kickstarten til et nyt samarbejde med Tang.nu, som skulle hjælpe maritime nyttehaver over hele landet til at dyrke sukkertang – og samtidig indsamle data om vækst, indholdsstoffer, temperatur og salinitet, så alle kunne lære mere om, hvor og hvordan sukkertangen bedst dyrkes i danske farvande. Men hvordan er det gået rundt omkring i de maritimer nyttehaver – kan sukkertangen trives, eller vokser tangen ikke ind i himlen?

Der blev i alt sat podede sukkertangsliner ud i ni af landets maritime nyttehaver. Selvom vejret ikke gjorde udsættelsen af linerne nem, var der stor optimisme hos de gode havbønder, og allerede efter én måned tittede de første sukkertangsspirer frem.

Som månederne er gået er flere af landets maritime nyttehaver blevet indehavere af små sukkertangsplantager, og Vejle Fjordhave kan i disse dage fremvise en enorm tilvækst på én af deres sukkertangsliner. Her er tangen vokset fra 17cm i længden til hele 63cm i længden på blot én måned. Desværre har ikke alle været lige så heldige som Vejle Fjordhave, og nogle af de maritime nyttehaver har måttet sande, at det vilde vejr har fået tangplanterne til at rive sig løs fra tanglinerne.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s