Tang.nu på Naturmøde2019

Der var vind i håret og høj stemning på dækket, da Annette Bruhn og Lone Thybo Mouritsen, fortalte om tangens lyksaligheder på dækket af Aarhus Universitets forskningsskib Aurora til Naturmøde 2019.

Massevis af skoleelever smagte på både frisk tang, hjemmelavet tangsalat, tangsalat fra Nordisk Tang og tangchips fra Seaman Chips – og på en skala fra 1-10 (med 10 som det absolut bedste) gav langt de fleste tangen karakterer på mellem 7 og 10. Det giver grund til håb for fremtiden for tangen som et vigtigt element på danskernes menukort.

Der var også tid til oplæg med både quiz, skål i tangrom, artsnørderi, dyrkningssnak og meningsmålinger blandt de fremmødte. Der er heldigvis stor interesse for tang som både fødevare, foder, ingrediens og virkemiddel til et bedre havmiljø.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s