Dyrkningssæsonen er i fuld gang

Tangdyrkningssæson 2019 er for længst startet, og DTU Aqua, som deltager i Tang.nu projektet, har sat såliner med spirer af rødalgen søl ud på forskellige tangfarme i Danmark: Nykøbing Mors Fjordhave, to kommercielle farme, Kerteminde Havhave og Hjarnø Havbrug.

Forskerne på DTU Aqua forventer et fint udbytte, så der er mulighed for smagsprøver på den delikate rødalge, når den er høstklar i løbet af foråret. Dog skal forskerne nå at tage prøver, inden der må smages på herlighederne. Et af formålene med dyrkningen er nemlig, at vurdere hvilken metode, der giver det højeste udbytte.

 

Forskerne på DTU Aqua er rigtig glade for, at blandt andet havhaveforeningerne hjælper med at måle tangens vækst gennem foråret.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s