God vintertilvækst af søl og sukkertang dyrket på langline

I TANG.nu projektet tester vi dyrkning af de to kommercielle tangarter søl og sukkertang i både Limfjorden og Kattegat. De nyeste opmålinger af algernes længdevækst foretaget  sidst i marts på Limfjordsudsætningen viste overraskende god tilvækst, selv efter en kold periode med flere ugers isdække. De små rødalgespirer havde vokset til en længde på op til 10 cm siden efteråret, mens sukkertangen havde vokset op mod 100 cm siden januar. Det betyder, at sukkertangen er vokset med over 1 cm om dagen! Selvom det er normalt, at disse makroalger udviser  høj længdevækst om foråret, var det overraskende, at de også vokser så meget i en periode med meget kulde og isdække. Det bliver spændende at foretage målinger på den tang, som er udsat i Kattegat.

IMG_1865

img_1895.jpg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s