Sukkertang trives i Ebeltoft Vig

I Havhaven Ebeltoft Vig er sukkertangen, der blev hængt ud i efteråret, allerede vokset til en halv meters længde. Som en del af et større eksperiment, blev småbitte, 5 millimeter lange spirer af sukkertang fæstet på tynde liner hængt ud i anlægget i efteråret 2017. Samtidig blev identiske sukkertangspirer i samme størrelse hængt ud 5 andre steder i danske farvande, nemlig ved Grenaa, i Horsens Fjord, Limfjorden, Aarhus Bugt og ved Kerteminde. I løbet af foråret bliver tangens vækst fulgt nøje, så forskerne fra Aarhus Universitet kan følge med i, hvordan tangen gror i de forskellige farvande. Formålet med eksperimenterne er nemlig at undersøge, om der er forskel på tangens vækst og indholdsstoffer i de forskellige områder.

Foto: Erling Engelhardt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s